Vakantievilla op Bali
kinderen mee

Een vakantie met kinderen is pas geslaagd als ook de kinderen het enorm naar hun zin hebben. Bali is uitstekend te bezoeken met hele jonge kinderen. Naast de vriendelijkheid van de Balinesen is Bali vooral ook kindvriendelijk te noemen. Kijk er dan ook niet van op als uw kind direct enthousiast wordt opgepakt als u bij een restaurant of zelfs op het park aankomt. Maar ook bij een uitstapje in een auto met chauffeur zult u ervaren dat de chauffeur zich waarschijnlijk vol enthousiasme over uw kind/kinderen zal ontfermen. Op het park zelf kunt u en uw kinderen te allen tijde gebruik maken van zwembad, en eventueel ook van de tennisbaan. 

Korte uitstapjes

Omdat Bali slechts een klein eiland is, kunnen korte uitstapjes worden gemaakt, zodat u weer op tijd terug bent in uw vakantievilla voor een eventueel middagdutje van de allerkleinsten. Hoewel zij de activiteiten en uitstapjes natuurlijk nog niet begrijpen, zullen ook zij zich prima vermaken. Een wandeling langs de sawahs (rijstterrassen) met je kind in een rugdrager waarbij je onderweg vaak eendjes tegenkomt, is vaak al een succes.

Bird Park

Mocht u een trip naar Ubud plannen, vergeet dan niet langs te gaan bij Bali Bird Park in Singapadu, dichtbij Batubulan. Vanaf uw vakantievilla is deze trip ongeveer 1 uur rijden. Om het park volledig te bewonderen heeft u zeker een halve dag nodig. Het park herbergt meer dan 1.000 verschillende inheemse vogels op twee hectare grondgebied. Mocht u nog geen vogelliefhebber zijn, dan is de kans groot dat u na dit bezoek dat zeker zal worden. Het is de moeite waard om al heel vroeg deze trip te maken en aldaar het ontbijt te nuttigen. Ongeveer 20 minuten vanuit Ubud, kunt u ook een bezoek brengen aan de Desa Taro waar u Bali Elephant Safari Park kunt bezoeken. Hier wordt u de mogelijkheid geboden om de Indische olifant in zijn natuurlijke omgeving te leren kennen. Ook is er een mogelijkheid om zelfs een Safari ride op de rug van de olifant te maken.

Daarnaast sommen wij nog de volgende bestemmingen voor u op: Bali Barat National Park (Noord Bali), Bali Butterfly Park (in Tabanan), Bali Botanical Gardens (in Bedugul), Bali Reptile Park (de komodovaraan is hier ook te vinden), Monkey Forest (dichtbij Sangeh of een kleiner gebied bij Ubud). Verder zijn er plaatsen in het noorden (Lovina) waar u een boottochtje kunt maken op een glassbottomboat om zo naar de vissen te kijken of de dolfijnen in de vrije natuur te bewonderen. Stuk voor stuk activiteiten waar zelfs de allerkleinsten al veel plezier aan zal beleven.

Waterpret voor de kinderen

Een gegarandeerd succes voor iedereen: van de allerkleinsten tot opa en oma toe is een bezoek aan Waterbom, in Kuta.

Een waterparadijs voor jong en oud, waar de spannende glijbanen centraal staan op een gebied van 3.8 hectares. Geschikt voor een ontspannend dag uit, met een eventueel bezoek aan de masseuse of de spa. Waterbom is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. De toegangsprijzen worden weliswaar in US$ aangegeven, maar u kunt daar natuurlijk ook in Rupiahs betalen.

Het strand

Voor nog meer waterpret is natuurlijk het strand de aangewezen plek. Bali staat bekend om de prachtige golven, waar surfers dol op zijn. Maar juist deze stranden zijn niet geschikt voor de kleintjes. Wij adviseren u daarom de meer rustige stranden op te zoeken. In de buurt van het park ligt er een. Binnen 10 minuten kan de taxi u naar een ware oase brengen. Waar de golven niet te hoog zijn, u met u kind of kinderen kunt spelen, een prachtige wandeling maken of schelpen zoeken.

Uit eten met de kinderen

Soms is uit eten gaan met kinderen een ware avontuur. Plotseling lusten ze juist wel gebakken inktvis, maar klagen ze over de mayonaise. Hoe dan ook, kinderen zijn kinderen. Om u veel moeite te besparen hebben wij in u vakantieverblijf al een aantal restaurants opgesomd waarbij veel aandacht aan de kinderen wordt besteed.