Vakantievilla op Bali
trips

Het prachtige Bali heeft u veel te bieden. Vele dingen kunt u zelfstandig of georganiseerd bezoeken. Het is maar waar u voor kiest. De mogelijkheden zijn legio. Op Bali zelf zijn er genoeg aanbieders die een georganiseerde tour aanbieden. Maar u kunt er ook voor kiezen om op uw eigen tour te organiseren. Immers, een auto met chauffeur is op het park beschikbaar. Om u alvast een idee te geven, volgt hierna een opsomming van enkele bezienswaardigheden die een werkelijke must op Bali zijn.

  

Pura Tanah Lot, tempel op een rots in zee aan de westkust van Bali. Het ligt in zee boven op een rots. Bij laag water is de tempel net wel of net niet met droge voeten te bereiken over een zanddam. De toegang is echter beperkt tot de eerste vijf meter van het eilandje. Op het toegankelijke deel is een 'grot' met een magische bron. Het is tevens één van de drukst bezochte attracties op Bali. Een enorme toeristenmarkt is daar dan ook het gevolg van. Maar toch is het de moeite waard om juist hier het zonsondergang te zien.

Gunung Kawi, tempelcomplex ten noorden van Ubud, nabij Bangli gelegen aan de Pakrisanrivier. Hier treft u in de spelonk van de rivier koningsgraven die uit de 11e eeuw da teren. Boven de rivier in steile rotswanden zijn tien candi’s uitgehakt. Volgens de verweerde inscripties behoren ze de Udayana-dynastie toe, een koninklijke familie. Om het tempelcomplex te bereiken moet men een lange trap af. Op de terugweg betekent dit dus de lange trap op. Denk hierbij vooral aan het uur van de dag en bescherm u hoofd tegen de zon.

Pura Besakih, tempelcomplex op circa 1.000 meter hoogte, op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung, daterend uit de 14e tot de 18e eeuw. De Pura Besakih is het belangrijkste heiligdom van Bali. Het wordt ook wel de Moedertempel genoemd. Met haar ca. 200 bouwwerken verdeeld over een 20-tal tempels, op een terrein van ca. 1 km in lengte, is deze Pura de grootste op Bali. In de maart/april (de vierde maanmaand op de Balinese kalender) vindt het belangrijkste feest plaats. Uit alle delen van het eiland komen ze dan naar Besakih voor offers.

Klungkung, in deze plaats staat de Kerta Gosa (paviljoen der gerechtigheid), een schitterend aangelegd complex. De prachtige schilderkunst en bouwstijl is hier te bwonderen. Het hoogste rechtscollege van Bali. Hier spraken drie Brahmaanse priesters, als rechters hun oordeel uit over problemen die niet binnen de families of de dorpsgemeenschappen konder worden opgelost.

Goa Gajah, deze Olifantsgrot dateert uit de 11e eeuw, ligt vlakbij Ubud en werd in 1922 ontdekt. Opvallend aan dit complex, is de verscheidenheid aan zowel hindoeïstische als boeddistische elementen. Tegenover de grot ligt een fontein met een aantal vrouwelijke figuren, deze werden door de Nederlandse archeoloog J.C. Krijgsman in 1954 blootgelegd